Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Είναι το Ισλάμ



Το Ισλάμ παρουσίασε την φυλή «Γκουραγίς» (Quraysh=Ήταν η κυρίαρχη φυλή στην περιοχή της Μέκκας, στην οποία ανήκε ο Μωάμεθ και μέσω της οποίας εξαπλώθηκε ο Ισλαμισμός στην αραβική χερσόνησο), ως «εκλεκτή φυλή» για να εξουσιάσει όλες τις ανθρώπινες φυλές. Ο Μωάμεθ δεν έδινε ενιαία πολιτική ευθύνη σε ένα άτομο που δεν ήταν από τη φυλή του. Το Ισλάμ έχει νομιμοποιήσει η δουλεία, ενίσχυσε το χάσμα μεταξύ των κοινωνικών τάξεων και επέτρεψε την ληστεία των άπιστων, την αιχμαλωσία (Sabaya) των γυναικών κατά τη διάρκεια πολέμων και την σεξουαλική κακοποίηση των γυναικών σκλάβων (Ima’a). Έχει καταστρέψει σοβαρά την έγγαμη σχέση με τους νόμους της προίκας (Mahr) και το διαζύγιο, μετατρέποντας έτσι τον θεσμό του γάμου σε μια κοινή συναλλαγή.
Είναι το Ισλάμ μια θρησκεία της κοινωνικής δικαιοσύνης;
Μερικές από τις πιο εξωφρενικές αρχές που το Ισλάμ έχει θεσπίσει, είναι οι λεηλασίες και οι ληστείες, καθώς και η εκμετάλλευση των ανθρώπων που καταπιέζονται από το φορολογικό σύστημα «Αλ Τζίζγια» (Al-Jizya). Αναγνώρισε την κοινωνική ανισότητα, επιβάλλοντας την «Ζακάτ» (Zakat=Ελεημοσύνη· υποχρέωση δηλαδή να δίνει κάποιος εύπορος μουσουλμάνος, ένα ποσοστό του εισοδήματός του στους φτωχούς μουσουλμάνους, συμβάλλοντας έτσι στον εξαγνισμό της υπόλοιπης περιουσίας του), σύμφωνα με το ακόλουθο ρητό: «Ένας ευγνώμων πλούσιος είναι καλύτερος από έναν ασθενή φτωχό».
Είναι το Ισλάμ δίκαιο για τις γυναίκες;
Μια γυναίκα στο Ισλάμ έχει λιγότερη λογική και πίστη. Διακόπτει την προσευχή, όπως τα γαϊδούρια και τα μαύρα σκυλιά και θεωρείται ακάθαρτη κατά την έμμηνο ρύση. Έχει δικαίωμα μόνο στο ήμισυ της περιουσίας που κληρονομεί, σε αντίθεση με έναν άνδρα, και η μαρτυρία της στο δικαστήριο, μετράει, επίσης, κατά το ήμισυ ενός ανδρός. Το Ισλάμ την έβαλε κάτω από την κηδεμονία του συζύγου της και με την «έγκριση» του Θεού να τον υπακούει. Ένας άνδρας έχει επίσης το δικαίωμα να «επαναφέρει στην τάξη» την σύζυγό του, χτυπώντας την, ή/και εγκαταλείποντας τη συζυγική κλίνη, εάν αυτή αρνηθεί να ικανοποιήσει τις ερωτικές του ορέξεις, όποτε αυτός επιθυμήσει, ανεξαρτήτως από τις δικές της επιθυμίες και συναισθήματα. Δεν είμαι φεμινιστής και δεν είμαι ένας από εκείνους που υπερασπίζονται τις γυναίκες με πάθος εναντίον των αναρίθμητων μορφών της αδικίας που υπέστησαν για αιώνες λόγω της θρησκείας, αλλά έχω μια μάνα, μια αδελφή και μια φίλη και δεν ανέχομαι να ταπεινώνονται και να στιγματίζονται με τέτοιον έντονο τρόπο, επειδή τις αγαπώ πάρα πολύ για να τις μεταχειριστώ μ’ αυτόν τον εσφαλμένο και ανατριχιαστικό τρόπο που απομυθοποιεί αναμφίβολα τον ισχυρισμό ότι το Ισλάμ είναι μια θρησκεία της ισότητας και της ελευθερίας!
Ισλάμ και ανθρώπινη δημιουργικότητα
Όλες οι μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης είναι απαγορευμένες στο Ισλάμ: Μουσική, τραγούδι, χορός, ζωγραφική, γλυπτική, υποκριτική, αλλά και η λογοτεχνία, η ποίηση, η φιλοσοφία, ακόμα και η χρήση της λογικής! Εάν δυσκολεύεστε να τα πιστέψετε αυτά, θα σας παραπέμπω στις αξιόπιστες ισλαμικές πηγές, καθώς και σε ρήσεις του Μωάμεθ για να σιγουρευτείτε πως δεν υπερβάλλω και θέτω μόνο την αυστηρή αλήθεια.
Ισλάμ και επιστήμη
Το Ισλάμ είναι πλούσιο σε αλληγορίες. Ξεκινώντας με το μύθο του Χρησμού (ο λόγος του Θεού που κοινοποιήθηκε στον Μωάμεθ μέσω του άγγελου Γαβριήλ), και με την διαδρομή μέσω του λεγόμενου Νυχτερινού Ταξιδιού και Αναλήψεως (Al-Isra’a & Al-Me’eraj), όταν ο Μωάμεθ που υποτίθεται ότι αναλήφθηκε στους ουρανούς στην πλάτη ενός φανταστικού ζώου που ονομάζονταν «Μπουράκ» (Burâaq) πετώντας με την ταχύτητα του φωτός, να τελειώσω με την εκθαμβωτικές ιστορίες των θαυμάτων που κανείς δεν έχει δει και κανένας πολιτισμός δεν έχει εγγράψει στα ιστορικά αρχεία του, ούτε αναφέρονται περιστατικά που θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος τους ισχυρισμούς αυτούς. Το Ισλάμ επομένως, βασίζεται στην τυφλή πίστη που αναπτύσσεται και παίρνει τον έλεγχο των μυαλών των ανθρώπων, όπου υπάρχει παραλογισμός και άγνοια. Εάν αυτή η ιδεολογία είχε το προσόν της πειθούς με την έκκληση στη λογική και έχει αντιμετωπίσει κάθε πτυχή της ανθρώπινης ζωής, όπως εμείς οι πρώην μουσουλμάνοι έχουμε πει από τότε που μπορούμε να θυμηθούμε, γιατί θα κατέφευγε σε απίστευτες εκκεντρικές ιστορίες για να αποδείξει την ακρίβειά της και να υποστηρίξει τις ιδέες της; Δεν είναι αυτό αντάξιο ψευτών κι απατεώνων; Μην ξεχνάμε τις κραυγαλέες αντιφάσεις μεταξύ των ιερών κειμένων και τις βασικές επιστημονικές αλήθειες, όπως το γεγονός ότι η γη είναι σταθερή και ότι ο ουρανός υψώνεται πάνω από το έδαφος και κρατιέται χωρίς κολόνες, και ότι οι μετεωρίτες έγιναν για το σκοπό του λιθοβολισμού των δαιμόνων που κυριεύουν τους ανθρώπους από ψηλά.
Τα επιστημονικά θαύματα στο Κοράνι
Όλοι εμείς οι πρώην μουσουλμάνοι, γνωρίζουμε τον παραλογισμό, την πλαστογραφία και την απάτη των σεΐχηδων που ισχυρίζονται την ύπαρξη επιστημονικών θαυμάτων στο Κοράνι και θεωρώ ότι είναι θεμιτό να αναρωτηθούμε γιατί οι άνθρωποι αυτοί να κατασκευάζουν το ένα κολοσσιαίο ψέμα μετά το άλλο, γύρω από τη θρησκεία. Η απάντηση είναι απλή: Μόνο ένας ιστός από ψέματα είναι σε θέση να διαιωνίσει ένα άλλο ψέμα. Το Ισλάμ δεν θα μπορούσε να κρατηθεί για πολύ μπροστά από την επιστήμη που αποκαλύπτει τους μύθους και τις αναμφισβήτητες αδυναμίες του, τον έναν μετά τον άλλον, όπως είναι ο ισχυρισμός ότι η γη είναι επίπεδη και ότι δύο άτομα που έχουν θηλάσει από την ίδια γυναίκα γίνονται βιολογικά αδέλφια. Αυτοί οι άνθρωποι προστατεύουν το Ισλάμ και προλαμβάνουν την απογύμνωση και τον θάνατό του, προσπαθώντας απεγνωσμένα να το συμβιβάσουν με την επιστήμη, χρησιμοποιώντας απατηλά μέσα και στρεβλώσεις. Αν το Ισλάμ ήταν μια θεϊκή θρησκεία και ένα μήνυμα στάλθηκε από τον δημιουργό του σύμπαντος, θα ήταν ο περίγελος της επιστημονικής σφαίρας και στόχος ατελείωτης κριτικής;
Ο ισλαμικός Θεός
Είναι ένας πρωτόγονος, Βεδουίνος και ανθρωπόμορφος Θεός που αντλεί τους χαρακτήρες του από τον ανθρώπινο κόσμο και βιώνει τα συναισθήματα του θυμού, της εκδίκησης, της μνησικακίας, της υπεροχής, κ.λπ. Η εικόνα του Θεού που έχει απεικονιστεί στα ισλαμικά ιερά κείμενα, λίγο πολύ αντικατοπτρίζει τους ανθρώπινους πολιτισμούς, όπως και ο μεγαλοπρεπής θρόνος που μεταφέρεται από τους αγγέλους, στον οποίο σωριάστηκε όταν τελείωσε την διαδικασία της δημιουργίας, που φέρνει στον νου το τελετουργικό των Χόνγκα Μπόνγκα (Honga-Bonga) που εκτελούν οι κεφαλές της φυλής τους. Ακόμη χειρότερα, ορισμένες ανθρώπινες ενέργειες, όπως ο ομοφυλοφιλικός έρωτας (στον οποίο ακόμα και οι Χόνγκα Μπόνγκα δεν παρεμβαίνουν), μπορεί να κάνει αυτόν τον υπέροχο θρόνο να ταρακουνηθεί. Εδώ είναι ένα υπερβατικό «χαντίθ» (hadith=παράδοση γύρω από την συμπεριφορά και τη σοφία του Μωάμεθ) που τράβηξε την προσοχή μου: «Κάθε έργο που επιτέλεσε ο γιος του Αδάμ αφορά μόνο τον εαυτό του, με εξαίρεση τη νηστεία που είναι δικό μου και την ανταμοίβω». Το ερώτημα που με βασανίζει είναι το εξής: Τι ευχαρίστηση μπορεί να βρει ο Παντοδύναμος Θεός σε όλους αυτούς τους φτωχούς ανθρώπους που τον λατρεύουν; Τι καλό του έχουν κάνει;
Ο προφήτης του Ισλάμ και το Κοράνι
Ο Μωάμεθ δεν ήταν διαφορετικός από τους βάρβαρους κακοποιούς οι οποίοι έσφαζαν, λήστευαν και βίαζαν γυναίκες· υπάρχουν πολλές αποδείξεις στη «Σούνα» (Sunnah=παράδοση των όσων είπαν και έπραξαν ο Μωάμεθ και τα μέλη της πρώτης ισλαμικής κοινότητας). Σας καλώ να κάνετε μια εργασία πριν με κατηγορήσετε ότι ψεύδομαι με μοναδικό σκοπό να βλάψω την εικόνα του προφήτη του Ισλάμ. Ήταν ένας ερωτομανής, και διέσυρε όλους τους νόμους που έχει θεσπίσει για να κατευνάσουν την αδηφάγο επιθυμία του. Δίχασε την ανθρωπότητα και φυλάκισε το έθνος με τους καθυστερημένους και ξεπερασμένους νόμους των Βεδουίνων. Δεν πραγματοποίησε κανένα θαύμα που θα μπορούσε να αποδείξει την προφητεία του. Όλα ό,τι είχε, ήταν ένα βιβλίο που παρουσιάζει έντονες ομοιότητες με την ποίηση των συγχρόνων του, γεμάτη από επιστημονικά λάθη και φιλοσοφικά διλήμματα.
Συμπέρασμα: Μάλλον θα πρέπει να γράψω ένα ολόκληρο βιβλίο για να μιλήσει λεπτομερώς και επαρκώς σχετικά με τους λόγους που με οδήγησαν να αποκηρύξω το Ισλάμ ως θρησκεία, αλλά αυτά τα λίγα στοιχεία που παρατίθενται είναι τα πιο σημαντικά πράγματα που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον και με έσπρωξαν να επανεξετάσω την ουσία αυτής της κούφιας πίστης η οποία, όπως κάθε άλλη θρησκεία, σαν μυθική ιδεολογία τίθεται στην υπηρεσία της πολιτικής.
Θερμές ευχές,
Waleed Al-Husseini

Morphou Neophytos Saint Paisios said that Christ will put an end to the ...

@AnninosCh 2 months ago This text is a text known from the books published by the elder Paisios of the Mountain. Athos, reasons B- spiritual...